Faglig fredagsbar: Køn og seksualitet i pop-kultur og medicinhistorie

Aarhus Pride Warm Up

Tid: Fredag den 10/5, kl. 16.00-18.00

Sted: Caféen, Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3

Kom til faglig fredagsbar i Studenterhus Aarhus café.

Vi starter med at vende blikket mod slutningen af 1800-tallet, hvor lægerne rettede søgelyset mod menneskers seksualliv og gjorde det afvigende sygt i stedet for syndigt. Seksualvidenskabens projekt var at befri de seksuelle minoriteter fra tabu og straf, men prisen var høj. I arrangementets første oplæg vil sexologiprofessor Christian Graugaard fortælle, hvad der skete, da de seksuelle mindretal kom i lægekløer og måtte lægge krop og sjæl til alt fra psykoanalyse og hypnose til hormonindsprøjtninger og hvide snit.

I arrangementets andet oplæg vil lektor i kunsthistorie og seksualitetsstudier Camilla Skovbjerg Paldam fortælle om den stigende repræsentation af LGBTQ+-personer i film, serier og dokumentarprogrammer. Dette giver øget mulighed for identifikation og bidrager til en forståelse af, at verden ikke kun befolkes af heteroseksuelle cis-personer. Men repræsentationerne reproducerer ofte bestemte stereotyper, og karaktererne forbliver flade bipersoner indsat i diversitetens navn.

16.00-16.45: De seksuelle mindretals medicinhistorie. Christian Graugaard, professor i sexologi, Aalborg Universitet

16.45-17.00: Pause.

17.00-17.45: LGBTQ+’s indtog i populærkulturen. Camilla Skovbjerg Paldam, lektor i kunsthistorie og seksualitetsstudier, Aarhus Universitet

Prisen for arrangementet er 75kr

Sted: Studenterhus Aarhus Dato: 10. maj, 2019 Tid: 16:00 - 18:00