Samarbejde

Det er et stort arbejde at få Aarhus Pride på benene. Der skal holdes styr på sikkerheden i paraden og sørges for underholdning
og hygge på Pride Lounge. Alt dette er kun muligt, fordi mange instanser samarbejder om at få tingene til at ske. Her kan du læse lidt om kræfterne bag Aarhus Pride og måske få svar på nogle af dine spørgsmål om, hvordan priden bliver til.

Aarhus Pride arrangeres af en frivillig arbejdsgruppe, som planlægger, indhenter tilladelser, sørger for sikkerheden, booker kunstnere, finder samarbejdspartnere, sørger for mad og meget mere, når årets pride skal afholdes.

Der er ingen ansatte og ingen fast kontortid.
Vi passer arbejdet med Aarhus Pride ind i vores daglige arbejds- og familieliv, men vi brænder for Aarhus Pride, og når vi ser et par tusind glade og feststemte mennesker den første lørdag i juni, er dét den bedste løn, vi kan få.
Arbejdsgruppen sammensættes af folk, der kan afgive et par timer hist og her i årets løb, men også kan knokle igennem de sidste par måneder op til Priden, for at få de sidste ting på plads, de sidste sponsorater kradset ind, få styr på, hvem der skal stå hvor i paraden, hvilke opgaver de frivillige skal have, osv, osv…

Ingen Aarhus Pride uden frivillige på dagen!
Uden de skønne mennesker, der knokler for at få paraden til at glide sikkert, få PrideLounge ved Musikhuset op at stå, holde den pæn og få den pakket sammen igen om aftenen. Uden de frivillige ville Aarhus Pride ikke være til.
Arbejdsgruppen skylder hvert år de ekstra frivillige en kæmpe tak fra hjertet!
Så har du tiden og lysten, så gå på aarhuspride.dk/bliv-frivllig.

Det er ikke gratis at få en parade og en festlig lounge stablet på benene.
Et kommercielt samarbejde er nødvendigt for, at vi kan holde en god fest, booke gode kunstnere til scenen, klæde de frivillige på og meget meget mere.
Vi har en del støtter i erhvervslivet og blandt organisationer, som hjælper med at gøre det muligt. Derfor ser du firmalogoer og -stande rundt omkring på PrideLounge, sammen med de organisationer, der har valgt at støtte op om Aarhus Pride.
Alle med en stand giver nemlig et økonomisk bidrag til Aarhus Pride. Det er målet at samarbejde med firmaer og organisationer, der også gør noget for LGBTQIA+ miljøet resten af årets dage.

Enhver form for modarbejdelse af Aarhus Prides værdier og formål tolereres ikke til vores arrangementer, så det er ikke alle og enhver, der får en plads på PrideLounge.

Aarhus by hjælper også til. Kommunen sørger for, at sikkerheden er i top, og at der er plads og rummelighed til en pride. Vores borgmester har de sidste mange år holdt åbningstalen på PrideLounge. Det sender et tydeligt signal om, at Aarhus ønsker at være en mangfoldig by. Cityforeningen er også yderst behjælpelig ift. paradestarten på Bispetorv hvert år.

Flere af Aarhus’ kulturinstitutioner er også med.
I måneden op til Aarhus Pride er arrangementerne under Pride Warm Up med til at sætte spot på LGBTQIA+ kultur; både
den sjove og mere alvorlige del af at være LGBTQIA+.