Aarhus Pride-prisen

En hyldest til hverdagens helte

Aarhus Pride-prisen gives til den eller de personer, der har gjort en særlig indsats for homoseksuelles, biseksuelles og transpersoners levevilkår. Med prisen vil Aarhus Pride hylde hverdagens helte, som gør det nemmere at være LGBT-person. Har du et godt forslag til hvem der skal modtage den næste Aarhus Pride-pris, er du velkommen til at sende en mail til info@aarhuspride.dk

?????

Aarhus Pride Prisen 2019

Tid - modtagere af Aarhus Pride Prisen 2019

Aarhus Pride motiverer årets vindere af Aarhus Pride prisen således:

Denne forening kan disse dage fejre 25 års jubilæum. Formålet var dengang, ligesom nu at danne en moderne og tidssvarende forening baseret på udsyn og tolerance og med plads til alle.

Her i Aarhus mødes foreningen i lokaler hos Aids Fondet, men har også mødesteder i Vanløse, Odense og Vejle. Udover at være en social forening med hygge, samvær og fester i trygge rammer, lægges der også vægt på Rådgivning, Information og foreningen tilbyder desuden foredrag til foreninger, institutioner og grupper fra politi, myndigheder, sundheds-, pleje- og sagsbehandlere, der vil vide mere.

Trivsel og rettigheder for alle køn ligger foreningen meget på sinde og de har været repræsenteret til alle Aarhus Prides, hvor de med åbenhed og generøsitet har været med til at afmystificere og aflive fordomme og misopfattelser om det at leve som transperson,

LGBT’er er under pres i flere lande og det er vigtigt, at vi står sammen i kampen for lige rettigheder –

Derfor går Aarhus Pride Prisen i år til TID – Transpersoner i Danmark

#transrightsarehumanrights

TID – Foreningen af transpersoner i Danmark

FAQ: https://www.transpersoner.dk

Om foreningen:  https://www.transpersoner.dk/tids-historie

 

 

Aarhus Pride-Prisen 2018

Prisen blev uddelt afLiv Gro Jensen, Alternativets første medlem af Byrådet med overbevisende 2241 personlige stemmer. Hun er cand. mag. i kommunikation,  bor i Andelssamfundet i Hjortshøj sammen med sine to børn og sin kvindelige kæreste.

Aarhus Pride Prisen 2018

I motivationen af årets vinder hedder det blandt andet:

“I en menneskealder har LGBT-rådgivningen i Aarhus ydet uvurderlig støtte, hjælp og erfaringsbaseret rådgivning. I har lyttet, hjulpet og delt jeres egne historier.

Under LGBT miljøets værste krise (hiv og aids i 80’erne) stod LGBT-rådgivningen last og brast og leverede uvurderlig støtte og rådgivning.

Denne pris går derfor også til alle dem, som kom før, og som med uendelig vilje og omsorg bar os igennem de onde år.

Trods modgange og kummerlige vilkår gennem årene, har I formået at holde ved. LGBT-rådgivningen i Aarhus er vores lokale, ubesungne helte.”

Læs mere om LGBT-rådgivningen: lgbt.dk/radgivning

Portræt af LGBT-rådgivningen hos brancheorganisationen Rådgivning Danmark: raadgivningsdanmark.dk/medlemsportraet-lgbt-raadgivningen

?????

Aarhus Pride-Prisen 2017

Uddeling af Aarhus Pride prisen 2017 til GBar (v. Karen Ellemann)

gbar_vinder2017Vinderne af Aarhus Pride-prisen 2017

Vinderne af Aarhus Pride-prisen 2017; May-britt Mølgaard Hansen og Rikke Hansen fra @gbaraarhus

?????

Aarhus Pride-Prisen 2016

Vinder af Aarhus Pride-prisen, Annemette Rasmussen, og 2017-bosswoman Rebecca Matthews, et sæt fremragende damer!

I 2016 kunne direktør for Aarhus 2017 Rebecca Matthews overrække Aarhus Pride-Prisen til Annemette Rasmussen fra Fodbold i pinsen.

?????

Aarhus Pride-Prisen 2015

Prisen bliver i 2015 overrakt til Normstormerne. Prisen blev overrakt af Rufus Gifford, US Ambassadør, der tidligere har været finance-director under Barack Obamas kampagne i 2012. Rufus Gifford er blevet et kendt ansigt i Danmark, da han er meget aktiv på de sociale medier og har ladet et tv-hold følge ham i et åbent og ærligt portræt. Nå ja, og så er han også gift med Stephen.

Læs mere om da Normstormerne fik Aarhus Pride Prisen 2015 her

?????

Aarhus Pride-Prisen 2014

Lørdag den 24. maj 2014 overrakte Morten Østergaard Aarhus Pride-prisen 2014 til Biskop Kjeld Holm. Prisen gives til Kjeld Holm for hans »lange og utrættelige arbejde« for homovielser i Danmark.

»Det er i mange henseender Kjeld Holms fortjeneste, at Danmark i dag har en ægteskabslovgivning, der giver lige rettigheder til hetero- og homoseksuelle,« skriver Aarhus Pride i pressemeddelelsen.

»Det har gang på gang givet genlyd i medierne, når Kjeld Holm er gået i åben diskussion med siddende ministre og egne kolleger om homoseksuelles ret til at få et kirkeligt vielsesritual,« hedder det i begrundelsen. Samtidig har Kjeld Holm været vedholdende i sin kamp for at få danske politikere til at tage ansvar i sagen, så den ikke bare forblev et internt kirkeligt anliggende, men blev en ligestillingsdebat, som både Folketinget og befolkningen skulle tage stilling til,« skriver Aarhus Pride.

?????

Aarhus Pride-Prisen 2013

Lørdag den 1. juni 2013 overrakte borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) Aarhus Pride-prisen 2013 til 20-årige Oliver Panthera Jybæk, der blev født som pige, men hvis kønsidentitet er som dreng. Efter at have holdt tale på Officerspladsen til Aarhus Pride uddelte borgmesteren Aarhus Pride-prisen, som består af en eksklusiv medalje designet af juveler Mads Heindorf, et officielt diplom og et rejsegavekort for to fra Primera Air.

Om tildelingen af Aarhus Pride-prisen 2013 udtaler Oliver Panthera Jybæk:

At jeg netop skal modtage den her pris, er en kæmpe ære og et stort skulderklap. Jeg håber også, at det kan motivere flere LGBT’er til at stå frem og stå ved, hvem de er. De bør nemlig ikke kun accepteres, men også anerkendes, for den uvidenhed, man som LGBT’er nogle gange kan stå over for, er en svær ting.

Oliver har boet nord for København, indtil han blev 17. Derefter kom han på kostskolegymnasium i Rønde på Syddjurs, og sidste sommer flyttede han så til Århus.

Arrangørgruppen bag Aarhus Pride begrunder prisen med følgende ord:

Oliver Panthera Jybæk modtager Aarhus Pride-prisen 2013, fordi han har gjort en kæmpe indsats for Ungdomsgruppen i Aarhus, hvor unge LGBT-personer kan mødes i et trygt og forstående miljø. Oliver får desuden prisen for sit positive arbejde med at synliggøre situationen for transpersoner i Danmark ved åbent at fortælle om sine egne personlige oplevelser som transperson.

Arrangørgruppen tilføjer, at Oliver Panthera Jybæk uden tvivl er en stor inspiration for mange, og håbet med prisen er, at han vil fortsætte sit arbejde med at gøre en positiv forskel for LGBT-personer i Aarhus.